Skip to content

Despre mine

Samona Radu

Sunt Samona Sommer (Radu).  Sunt psiholog organizational, psiholog  cu specializare in psihologie aeronautica, psiholog  clinician si psihoterapeut.

 Mai sunt si un om  care a avut privilegiul sa creasca inconjurat de muzica, sa aiba de la cine sa invete sa asculte mai intai, sa cante si sa se poata bucura mai apoi de aceasta noua libertate de exprimare dobandita invatand. Asa cum se intampla de obicei cautand familiarul, l-am regasit in psihoterapie.Si spun asta, gandindu-ma atat la legatura  ei cu ritmul, ascultarea, cu cadenta, cu alternarea de note-cuvant  si pauze –taceri vibrante,  atat la stradania de a pune uneori in cuvinte inexprimabilul, dar si la  faptul ca a înțelege în sens superior implica  un proces de durată și de anduranță dar care, parcurs cu perseverență, nu dă greș! 

Specializarea în dinamica relațiilor prin absolvirea programului de formare în cadrul Asociației Române de Psihanaliză de Cuplu și Familie (ARPCF) mi-a dat increderea datorita  impletirii dintre teoría insusita alaturi de practica  in grup si de grup.  Cei 21 de ani in care am lucrat ca psiholog si cei 14 ani de cand sunt manager al propriului cabinet de psihologie mi-au dat experienta intalnirii diversitatii si a gestionarii. Anii  lungi  de analiza personala mi-au dat curajul iar practica mi-a adus bucuria rostului, a acestui mestesug in care niciodata nu  termini de invatat, niciodata nu  incetezi sa fi uimit de abilitatea fiecarui pacient de a gasi calea personala a devenirii si a implicarii in propia existenta.

Sunt Psiholog / Psihoterapeut
(cod -01407- acordat de Colegiul Psihologilor din Romania)
cu competenta in:

 • Psihoterapie psihanalitica de cuplu, familie, grup;
 • Psihologie clinica;
 • Psihologie Aeronautica;
 • Psihologia aplicată în domeniul securității naționale și private;
 • Psihologia Muncii si Organizationala;
 • Psihologia Transporturilor și Serviciilor;
 • 1 Apr 2004 - Prezent

  Psiholog/Psihoterapeut

  Practica privata la – “Radu Samona Cabinet Individual de Psihologie”. Psihoterapie Individuala/ Psihoterapie de Cuplu/Grup, Consiliere psihologica, Evaluare /Consultatie Psihologica, Obtinere permis auto toate categoriile, Obtinere Port-arma, Consultanta Organizationala…. mai multe detalii…

 • 1 Mar 2018 - Prezent

  Psiholog /Psihoterapeut Individual/Grup

  Clinica Zetta – Centru de excelenta in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si  Asociatia Zetta (prin care se realizeaza intervenții probono de reconstrucție mamară după mastectomie, susținerea tinerilor medici plasticieni din România, campanii sociale)

 • 1 Apr 2017 - Prezent

  Psiholog Colaborator – Specialist in Psihologia Muncii si Organizationala

  Distinto Boutique/ Canali/ Moschino/Brunello Cucinelii – unele dintre cele mai importante magazine de lux fashion din Romania

 • 5 Ian 2007 - 1 Iul 2017

  Psiholog Organizational

  Sommering Install, București – Companie specializată în domeniul instalațiilor. Asigură servicii integrate de proiectare, execuție și service/mentenanță în domeniul instalațiilor (500 de angajati)

 • 1 Sep 2003 - 15 Apr 2007

  Psiholog

  Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala “General Doctor Aviator Victor Atanasiu”, Bucuresti. Selecție și expertiză psihologică a capacității de zbor a personalului aeronavigant civil și militar/ expertiza psihologică a personalului aeronavigant care realizează trecerea la exploatarea unei noi categorii de aeronave şi a personalului care solicită obţinerea calificării de instructor de zbor /Consiliere psihologica/Activitati de cercetare stiintifica